• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Keptas saldaus pieno sūris (panyras) Print Email
  • saldaus_pieno_suris_panyras.jpg3 litrų naminio šviežio pieno,
  • 1 - 2 citrinų sulčių arba citrinos rūgštelės,
  • druskos,
  • čili,
  • raudonosios paprikos

Išspausti citrinų sultis. Pieną kaitinti ant vidutinės ugnies iki kol užvirs. Nukelti nuo ugnies, maišant supilti citrinos sultis arba citrinos rūgštelę (pastarosios atsargiai berti po truputį, kol sutrauks pieną).

Varškei atsiskyrus nuo išrūgų sudėti  į marlę ir paslėgti, kad išbėgtų išrūgos. 

Iš trijų litrų pieno gaunama apie 350 – 400 gramų švelnaus skonio sūrio - panyro. 

saldaus_pieno_suris_panyras2.jpgSūrį gausiai įtrinti druskos, raudonosios paprikos, čili mišiniu. Įvynioti į foliją ir kepti apie 30 minučių kol gerai apskrus. Kepant pavartyti, kad abu sūrio šonai apskrustų. 

Sūris su priedais. Taip pat galima paruošti panyro su įvairiais mėgstamais priedais. Sutrauktą varškę nukošti ir nuvarvinti išrūgas, tuomet dar į karštą varškę įmaišyti prieskonių arba džiovintų vaisių ir tuomet paslėgti.

Varškė. Galima pasigaminti tik varškės, tuomet užtenka rankomis nusunkti perteklinį kiekį išrūgų ir skanauti vieną tepant ant duonos ar su uogiene.




Skanaus!


 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija