• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Avienos ir raudonojo vyno troškinys Print Email
  • aviena_su_raudonu_vynu.jpg2 salierų stiebų,
  • 2 vidutinių svogūnų,
  • 2 morkų,
  • alyvuogių aliejaus,
  • 1 v. š. su kaupu miltų,
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų,
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų.
  • šviežios rozmarinų šakelės,
  • 500 g kubeliais pjaustytytos avienos troškiniui,
  • lauro lapelių, mėgstamų prieskonių,
  • 500 ml raudonojo vyno

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių karščio. Nuvalyti salierų galus, stiebus stambiai supjaustyti. Svogūnus nulupti ir stambiai supjaustyti. Morkas nuskuti ir perpjovus išilgai stambiai supjaustyti. Keptuvą kuriame toškinsis aviena užkaisti ant vidutinio karščio ir visas daržoves bei pasirinktas žoleles suberti į keptuvą, kliustelti alyvuogių aliejaus ir kepti apie 10 minučių.

Sudėti mėsą ir suberti miltus. Supilti raudoną vyną ir sukrėsti konservuotus pomidorus. Gerai išmaišyti, įberti druskos ir pipirų, paprieskoniuoti mėgstamais prieskoniais. Užvirti, uždengti ir troškinti ant viryklės arba orkaitėje apie 2,5 valandos. Likus pusvalandžiui nudengti. Ištroškinta mėsa bus labai minkšta, sultinga ir skani. 

Prieš tiekiant išimti lauro lapus ir žolių stiebelius, paragauti ar netrūksta druskos ir pipirų.  Skanauti su virtais ryžiais ar bulvėmis.

 

Receptas iš leidinio: Jamie Oliverio Ministerija. Išmok gaminti per vieną dieną!
Alma Littera, 2010, Vilnius


 

 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija