• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
JA slide show

JOVITA


"Mes esame tiltas per amžinybę , nusidriekiantis viršum jūros: 

patrakėliškai ieškantys malonumų, smagiai tyrinėjantys paslaptis, pasirenkantys nelaimes, triumfą, išmėginimus, neįtikėtinus sutapimus, vėl ir vėl iš naujo išbandantys save ir besimokantys mylėti, mylėti, mylėti?!" 
Ricardas Bachas


Kūčių ir Kalėdų valgiai
Džiovintų abrikosų uogienė Spausdinti Write e-mail
  • abrikosiene.jpg500 g džiovintų abrikosų,
  • 1 litro vandens,
  • 500 g cukraus,
  • 2 citrinų sulčių,
  • 1 citrinos žievelių
 
Įdaryta antis Spausdinti Write e-mail
  • idaryta_antis.jpegAntis;
  • 200 g džiovintų slyvų be kauliukų;
  • morkos;
  • 2 kiaušinių;
  • 2riekelės batono; 1/2 stiklinės pieno; 2 šaukštai grietinės; druskos;
    maltų juodųjų pipirų; muskato. Puošti: keletas džiovintų slyvų;
    krapų; petražolių.
 
Kutja Spausdinti Write e-mail

kutja.jpgRusiška Kūčių vakarienė prasideda saldžiu patiekalu, vadinamu kutja. Jis pakeičia mūsiškius kūčiukus. Kutja tadiciškai gaminama iš grūdų, riešutų, razinų, įvairų cukatų ir medaus. Grūdai, simboliuozuojantys gyvybės pradžių pradžią, neretai keičiami ryžiais.

 
Rusiški pyragėliai Spausdinti Write e-mail
  • rusiski_pyrageliai_leksteje.jpg0,5 litro šilto pieno,
  • 40-50 gramų mielių,
  • 3 šaukštų cukraus,
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos,
  • 2 kiaušinių,
  • 120 gramų margarino,
  • 6 stiklinių miltų.
 
Baravykais įdaryti kiaušiniai Spausdinti Write e-mail
  • idaryti_kiausiniai2.jpgKietai virtų kiaušinių,
  • trupučio sviesto,
  • svogūnų,
  • džiovintų baravykų ar bet kokių kitų džiovintų grybų,
  • majonezo.

Grybais įdarytus kiaušinius pasigaminti labai paprasta.  Kietai išvirti keletą kiaušinių, supjaustyti juos puselėmis ir atskirti baltymus nuo trynių.

 
Dviejų žuvų pyragas Spausdinti Write e-mail
  • dvieju_zuvu_pyragas.jpg500 g menkės arba bet kokios baltos žuvies filė be kaulų ir odos,
  • 500 g lašišos filė,
  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
  • 2 svogūnų,
  • 30 g sviesto,
  • po vieną pundelį krapų ir petražolių (viso – 80 g) arba džiovintų prieskoninių žolelių be druskos,
  • 1 kiaušinio,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

 
Molyje kepta antis Spausdinti Write e-mail

molyje_kepta_antis.jpegMolyje kepta antis - staigmena visko mačiusiems svečiams. Tai — itin šventiškas patiekalas. Prieš šaunant molyje įkalintą antį į orkaitę, ant jo galima išraižyti savo inicialus, norus, palinkėjimus ateinantiems metams. O antį iškepę ir molį sudaužę, jo šukes galima išdalyti svečiams. 

 
<< Pirmas < Ankstesnis 1 3 4 5 > Paskutinis >>

Puslapis 1 iš 5

antspaudu-gamyba.lt

Apklausa

Namuose laikote:
 

Vardadieniai


Šiandien: Amalija, Anzelmas, Milgedas, Skalvė
Rytoj: Leonas, Leonidas, Norvaidė, Visgailas

Svečiai

Pas mus lankosi 15 svečiai (ių) 

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija